Club fondat în anul 1932
Prima denumire:
"Guttenbrunner  Sportverein"
Tradiția continuă.
  004 (0)731. 041. 997

1966

1982

2018

2020

SEZON 2023-2024
   
ajf Placeholder image SântanaCurtici Zabrani Felnac Glogovaţ Păuliş Simand UTA II
Cupa României
Semifinală județeană

Semifinală de Cupă cu repetiție, la Pecica!
Zăbraniul pune accent pe orgoliu, Sântana încearcă să-și recupereze jucătorii accidentați

sportarad.ro | 29.05.2018 15:28

Crișul Chișineu Criș își află, mâine, adversarul din finala Cupa României, după ce meciul dintre Unirea Sântana și Victoria Zăbrani a fost reprogramată prin decizie de Comitet Executiv al Asociației Județene de Fotbal. După cum se știe, în urmă cu două săptămâni, cele două echipe au refuzat să continue partida de pe terenul plin de apă de la Sânnicolau Mic, după momentul accidentării grave a lui Stanciu. "Se impunea o decizie specială într-o situație specială. Cel mai important rămâne faptul că fotbalistul Vlăduț Stanciu e bine, și-a revenit și-și va putea continua cariera", spunea Adrian Lucaci, președintele AJF Arad. De data aceasta, combatantele au căzut de acord să rejoace partida pe terenul din Pecica, ora  fiind aceeași, 17,30!

 Teoretic, Zăbraniul ajunge mai bine la rejucare, deși Cristi Irimia spune că e o sabie cu două tăișuri faptul că echipa sa s-a odihnit în weekend. "Orice ar spune unii, jocul e mereu cel mai bun antrenament. Te ține în priză  și îți dă posibilitatea să vezi și, eventual, să mai corectezi unele greșeli din jocul echipei tale. Pe de altă parte, ținând cont de faptul că suntem pe final de sezon, când s-a acumulat oboseală și uzură, poate e bine că nu am jucat în weekend. Contăm și pe câțiva jucători care nu mai sunt la prima tinerețe și-și revin mai greu după meciuri, așa că un plus de prospețime le-ar putea folosi mâine. În fine, sper să fie un meci frumos, disputat, iar cel mai bun să câștige. Dincolo de chestiunile legate de tactică și tehnică, mă bazez și pe orgoliul fotbalistic al fotbaliștilor noștri. Suntem la 90 de minute de o finală de Cupă, în care – până la urmă – se poate întâmpla orice. În plus, am avea de luat o revanșă și în fața Crișului după eșecul dur din campionat", spune tânărul antrenor al Zăbraniului. Irima se va prezenta la Pecica fără Claudiu Filip (accidentat) și Bruț, care nu s-a mai prezentat la echipă.

Sâmbătă, Unirea Sântana nu a avut un meci tocmai simplu contra celor de la Păulișana Păuliș. A decis golul fundașului Paven, însă teamul lui Maghici a rămas în joc până la final. În plus, Peia și Capătă au ieșit accidentați de pe teren, iar prezența lor pe teren mâine e incertă. "Într-adevăr, vorbim despre doi jucători foarte importanți pentru noi, de abia după antrenametul de marți seara vom știi cum stau. În plus, portarul Csurka a acuzat și el contuzii la coapsă, iar pe Stanciu, chiar dacă a revenit timid la antrenamente, nu l-aș băga mâine. Dar, avem variante de înlocuire a celor menționați, ne bazăm pe dorința de afirmare a juniorilor noștri de 17-18 ani. Poate o să jucăm cu patru în teren și, chiar dacă pierdem semifinala, ei rămân marele nostru câștig", a punctat Dan Cuedan, antrenorul "roș-negrilor".

 

Formații probabile:

Zăbrani:  Șoltesz – Topai, Francescu, Hodan, Edu – Simion – Gherghel, Fl. Pavel, Zele, Măgulean – Băd.

Sântana: Csurka – Politic, Paven, Bodea, Istin – Mateiu, Marc (Peia) – Martin, Avrămuțiu, Prică – Capătă (Pasăre).


Una "manita" alb-roșie pentru calificarea în finala Cupei

Unirea Sântana – Victoria Zăbrani 1-5 (0-4)

30.05.2018 • 23:36 | sportarad.ro
+ ● Mai multe poze

Rejucarea semifinalei de Cupa României (faza județeană) a adus în tribunele arenei din Pecica aproximativ 50 de spectatori. Pe o vreme călduroasă și pe o suprafață de gazon bună, cele două echipe au demonstrat veleități ofensive încă din start.

După o preluare greșită a lui Măgulean în poziție excelentă de finalizare și o reluare pe spate a lui Capătă prinsă de Șoltesz, a căzut și golul. În minutul 8, Zele a executat lângă bara din dreapta lui Csurka o lovitură liberă de la 19 metri, portarul Unirii a respins până la Băd, care a înscris din 6 metri, ușor lateral stânga. Reacția "roș-negrilor" a venit prin șuturile de la distanță ale lui Avrămuțiu și Martin, respinse cu dificultate de Șoltesz.

După 10 minute de dominare a Sântanei, Zăbraniul a ieșit din nou la joc cu faza golului de 0-2. Popa a învăluit la pasa lui Gherghel pe dreapta, a centrat  perfect în fața porții, de unde tot Băd a trimis cu latul în plasă. Chiar și după pauza de hidratare, tot Zăbraniul a fost echipa mai activă și a găsit și golul trei după 28 de minute de joc. Gherghel  l-a angajat pe Băd, acesta i-a luat fața lui Csurka, l-a driblat scurt și a trimis din unghi în plasă. Evoluția modestă a lui Peia (intrat cu probleme medicale pe gazon) s-a concretizat și printr-un penalty făcut asupra lui R. Popa, pătruns pe dreapta în careu. Zele a trimis liftat în plasă de la punctul cu var și scorul devenea 4-0 (min. 36). Capătă, Avrămuțiu și Martin au încercat poarta de la peste 30 de metri, dar fără efect pe tabelă, așa că pauza venit cu un scor neverosimil în favoarea teamului lui Irimia: 4-0.

După ratarea lui Pavel din debutul reprizei, Sântana a controlat clar ostilitățile, iar Șoltesz a fost remarcat de Avrămuțiu dintr-o lovitură liberă de la marginea careului lateral stânga, dar mai ales de Ginghină și  Prică, ambii trăgând în el din poziții clare de gol. Apoi, a venit rândul lui Martin să rateze incredibil, din 4 metri, șutând peste poartă după o bâlbâială a lui Francescu. Capătă a tras bine cu pământul, dar și Pavel a fost periculos de la distanță, printr-un șut în cros de la 25 de metri lateral dreapta.

În cele din urmă, mai precis în minutul 78, Unirea a redus din diferență. Șoltesz a scăpat din mâini mingea trimisă din corner de Ginghină, iar Capătă a trimis mingea în plasă din numai 5 metri. Trei minute s-a păstrat diferența de trei goluri, căci Măgulean a punctat și el, după ce a primit o pasă de la Băd și a trimis pe lângă Csurka din 10 metri ușor lateral stânga.  Paven a tras în două rânduri spectaculos, cu stângul, de la distanță, dar de fiecare dată mingea a ocolit buturile porții adverse. Nici Avrămuțiu nu a avut noroc, căci "torpila" sa a lovit transversala, în timp ce Șoltesz și-a completat evoluția bună cu alte două intervenții bune la șuturile lui Capătă și Prică.

Zăbraniul a câștigat mai clar decât se aștepta semifinala de Cupă și va juca finala cu Crișul Chișineu Criș, pe 9 iunie, cel mai probabil la Șiria.

Formații: 

Zăbrani:  Șoltesz – A. Popa, Francescu, Hodan, Topai – Simion – Gherghel, Fl. Pavel (88 Goț), Zele, Măgulean – Băd.

Sântana: Csurka – Ginghină, Paven,  Istin, Peia (46 Politic) – Martin (65 Marc), Avrămuțiu, Bodea, Prică – Capătă, Pasăre (62 Olteanu).

Arbitri: Alexandru Gornic – Florin Vesa, Sergiu Burcă. Observatori AJF: Mihai Jivan, Iosif Lovas

Elevul și-a bătut (rău) profesorul în semifinala Cupei!

Irimia: "Cel mai bun meci al sezonului" v.s. Cuedan: "Zăbraniul a fost mai bună, noi nu am gestionat bine jocul"

31.05.2018 • 7:21 | sportarad.ro

Victoria Zăbrani e echipa ce o va înfrunta pe campioana Crișul Chișineu Criș în finala Cupei României, de pe 9 iunie. Semifinala cu Sântana era jucată după 35 de minute de joc, când tabela arăta un neverosimil 4-0 în favoarea trupei "alb-roșii". Cum ambele echipe au mai marcat odată până la pauză, diferența de patru goluri s-a păstrat până la final, iar Cristi Irimia obține primul succes în calitate de antrenor în fața fostului său profesor de la Șoimii Pâncota, Dan Cuedan.

Cert este că Băd et. comp. s-au autodepășit astăzi, profitând și de o lejeritate din jocul "uniriștilor" nemaivăzută în acest retur de campionat. "În această săptămână,am avut o discuție bărbătească cu jucătorii, căci după meciul de la Crișul Chișineu Criș, unde din punct de vedere tactic am fost zero, mi s-au părut blazați, neîncrezători. Rezultatul a fost că, astăzi, am făcut cel mai bun meci al sezonului, sau – în orice caz – cea mai bună repriză de când sunt eu la echipă. Mă refer la prima, când conduceam cu 4-0. Băieții au înțeles mesajul, mulți au cultură fotbalistică și a fost bine. Am aliniat cel mai bun 11, fiindcă ne interesează această competiție. Sper și cred că ne putem ridica la nivelul Crișului, dar nu știu dacă vom reuși să și câștigăm. Personal, îmi doresc mereu să câștigăm, îmi doresc întotdeauna să fiu cel mai bun, numărul 1, însă important este ca absolut toți băieții să gândească la fel. Apoi, dacă adversarul este mai bun sau mai pregătit îl felicităm, însă trebuie să fim siguri că am făcut tot ce ne-a stat în putință să-l bate. Nu am preferințe în ceea ce privește locul de disputare al finalei, de exemplu și aici la Pecica este una din cele mai bune baze sportive și suprafețe de joc, dar – probabil – vom juca la Șiria", a spus Irimia după disputa cu Sântana.

Sântana a fost de nerecunoscut în primele 45 de minute ale disputei cu Victoria, când – de altfel – a și pierdut calificarea în finala Cupei.  "Zăbraniul a fost mai bună, Irimia a pregătit mai bine jocul și au câștigat meritat. Am făcut un meci foarte slab, îmi asum și eu o parte din acest eșec datorită faptului că nu am reușit să gestionăm cum trebuie un meci de Cupa României la mijloc de săptămână. Ne-am motivat greu și la etapa trecută, cu Păulișul, a fost un semnal de alarmă pe care nu l-am luat cum trebuie în seamă. Începutul slab de joc ne-a dus în punctul în care am fost conduși cu 4-0. La pauză, i-am felicitat pe jucători pentru obținerea locului 2  în campionat și îndeplinirea obiectivului și le-am urat vacanță plăcută. Totuși, le-am cerut băieților să câștigăm măcar repriza a doua, dar am reușit doar un egal. Apreciem și eforturile AJF-ului ce ne-a dat un central de Liga 3-a, dar am mari dubii la primul gol al Zăbraniul. Nu cred că a fost fault și lovitură liberă de la marginea careului pentru ei, dar până la urmă nu putem da vina pe arbitri la acest scor clar. Iar eu, de altfel, pe Alex Gornic îl apreciez mult", a punctat și Dan Cuedan.PRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA