Club fondat în anul 1932
Prima denumire:
"Guttenbrunner  Sportverein"
Tradiția continuă.
  004 (0)731. 041. 997

1966

1982

2018

2020

SEZON 2023-2024
   
ajf Placeholder image SântanaCurtici Zabrani Felnac Glogovaţ Păuliş Simand UTA II

Campionat între străzile comunei...1975!

Amintiri din trecut povestite acum

06.03.2013 19:24 | Dietmar Graf

În primăvara anului 1975 când echipa fanion a comunei Victoria se pregătea să înceapă returul campionatului care o va aduce în premieră la finalul acestuia în elita fotbalului judeţean din acea vreme (Liga IV-a cum se numeşte acum)

. istorie

Activitatea sportivă era gustată de iubitorul de sport zăbrănean discuţii aprinse având loc cu orice prilej şi în orice loc entuziasmul practicări sportului ne având limite de vârste organizându-se fel de fel de concursuri sportive la care participau cu mic cu mare.

istorie

Disputele sportive şi verbale erau necontenite neputându-se stabili o ierarhie a celor mai buni sportivi de pe străzile comunei sau mai bine zis pe care stradă locuiesc cei mai buni sportivi din comună. Ca să nu mai fie nici un dubiu fiecare stradă şi-a trimis reprezentantul la o adunare „ad-hoc” (care după cum am aflat s-a ţinut la Birtul lui fetă Friţ) şi acolo s-a ajuns la o înţelegere pentru desfăşurarea unui campionat între străzile comunei pentru a se termina cu laudele şi bârfele adresate de la o tabără la alta iar cel mai bun să reiese în urma confruntărilor de pe terenul de sport.

Placeholder image

INTER INERGAS: (sus de la stinga:) Jost G., Bomans E., Niedhammer M., Tzukary M., Kornibe M. Bormuth A., Brandl P.,Lulay A.,Anghel V., Michelbach M.,Tudose
(rândul de jos:) Todoca V., Brandl G.,Dobrau N., Lupsa A., Keil W.,Gelz A.,Adam V.,Brandl M cei doi copii sunt Niethammer L. si Dobrau C.

S-au înfiinţat echipe cu nume de rezonanţă: Îngeraşii Pîrneava, Inter Inergas, Strada Mare...La acest eveniment zăbrănenii au dat dovadă de multă creativitate şi umor unele echipe şi-au creat propriile tricouri cu diferite logouri care de care mai fanteziste şi astfel în plină vară câteva duminici la rând aproape toată suflarea sportivă a comunei era prezentă pe arena de fotbal de la gară asistând şi susţinându-şi favoriţi.

Astfel în 29 Iunie 1975 în prezenţa unui număr record de spectatori a avut loc finala campionatului între echipele Inter Inergas şi Strada Mare a fost un meci de luptă acerbă între două echipe care au dat totul pe teren în scopul obţineri victoriei şi a onoarei de a fi cea mai bună echipă din comună. În final sorţi au fost de partea echipei Inter Inergas care s-a impus cu scorul de 4-2 în uralele înflăcăraţilor suporteri de pe Inergas priviţi cu invidie de suporteri echipei învinse. Iar în final toată lumea a băut şi au mâncat pe săturate uni de bucurie alţi de tristeţe.

Aşa se încheiau multe din Duminicile verilor caniculare a acelor ani pe terenul de sport cu toate că el era jos la gară şi era puţin de mers ca să ajungi acolo...însă zăbrăneni nu scăpau nici un prilej să fie prezenţi acolo...azi, întorcându-ne în prezent, de ce nu se mai poate ?

www.victoria-zabrani.roComentarii ( 1 )

Gerhardt Gelz(Geri)

07. 03. 2013 00:06

Privind aceste poze, văd că unii nu mai sunt, alţi sunt în Germania sau mai stau la Zăbrani.Rivalitatea între străzi a fost ceva deosebit, constructiv.Noi din strada mare ne întâlneam din copilărie pe locul unde este acum parcul(stoigturm),turnul pompierilor unde se forma o parte din echipa care a urcat in 1975 în Campionatul judeţean I.Am avut noroc atunci să avem pe antrenorul Graf Franz, care a reuşit sa ne motiveze şi să ne înstruneze indiferent din ce parte al comunei am venit, faptul pentru care îi mulţumim până în ziua de astăzi.Ştiu că în vremea de azi nu mai este ca atunci, dar în fotbal, unde unul trebuie sa ajute pe altul ca să câştige poţi învăţa mult pentru toată viaţa. Vă salut pe toţi şi vă urez multe victorii. Geri
PRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA