Club fondat în anul 1932
Prima denumire:
"Guttenbrunner  Sportverein"
Tradiția continuă.
  004 (0)731. 041. 997

1966

1982

2018

2020

SEZON 2023-2024
   
ajf Placeholder image SântanaCurtici Zabrani Felnac Glogovaţ Păuliş Simand UTA II
Cu fotbaliștii Victoriei la Moneasa
Dorin Ocneriu Februarie 14. 2011 18:35

O săptămână la Moneasa cu 2 antrenamente pe zi

Timp de o săptămână, fotbaliştii noştri au făcut o pregătire centralizată la munte, în staţiunea Moneasa. Antrenorul Marius Grad a avut la dispoziţie următorii jucători: portarii Deffert şi Crişan, fundaşii Roşca, Lionti, Mîţ, Iancu, mijlocaşii Ungur, Hetco, Moţ, Curta, Popa, Schmidt, Edu, atacanţii Dragoş, Grigorescu, Bolohan, Hurban, Muntean.

Nu au făcut deplasarea Talpaş (probleme de serviciu) şi nou venitul Csordaş (reţinut pentru examene). Boldurean este în continuare cu piciorul în ghips iar David s-a reîntors la echipa de la care a fost împrumutat, UTA. Pentru buna desfăşurare a activităţilor, alături de echipă au fost, pe diverse perioade de timp, vicepreşedintele Virgilius Stamate, antrenorul juniorilor Dacian Suciu precum şi doi dintre cei care îşi dedică o parte din timp în folosul echipei, Dănuţ Gherlea şi Luci Toader. Chiar şi primarul Marian Toader a fost pentru o zi alături de echipă, atent la modul de pregătire şi la condiţiile pe care le au jucătorii. Şi putem spune că au fost condiţii optime din toate punctele de vedere.

Cazarea ireproşabilă de la hotelul de trei stele "Panoramic", deţinut de politicianul şi omul de afaceri arădean Edeleni Coloman, masa servită la restaurantul hotelului, sala de forţă, sauna, pantele înzăpezite, numai bune pentru sprinturi, potecile şi aleile dintre brazi unde se alergau crosurile de rezistenţă, poieniţele cu aer ozonat în care se făceau scurte opriri pentru exerciţii de respiraţie şi relaxare a muşchilor, toate acestea au format un cadru propice acumulărilor fizice, mărirea capacităţii de respiraţie, fortificare musculară şi osoasă, un tonus şi un bioritm de înaltă performanţă.

Să nu mai vorbim că pe traseele din staţiune dădeai nas în nas cu echipe mari ca UTA, FC Bihor, Olimpia Salonta sau Mureşul Deva, care se pregăteau, ca şi Victoria Zăbrani, în aerul tare de la Moneasa, fapt care nu putea decât să-i ambiţioneze pe tinerii noştri jucători.

Antrenorul Marius Grad a conceput un program de pregătire axat pe pregătire fizică, având următorul orar:

  • 7,30: deşteptarea;
  • 7,45 - 8,15: exerciţii fizice de înviorare;
  • 8,30: masa de dimineaţă;
  • 09,30 -11,00: alergări şi exerciţii fizice pe diferite trasee din staţiune ;
  • 11,00 -12,00: exerciţii fizice la sala de forţă;
  • 12,00 -13,00: saună, masaj, recuperare după efort; 
  • 13,00 -14,00: timp liber, plimbări prin staţiune, jocuri de club;
  • 14,00 -16,00: masa de prânz şi odihnă;
  • 16,00 -17,00: exerciţii fizice şi cu mingea pe terenul sintetic;
  • 17,00 -17,30: exerciţii fizice şi alergări;
  • 17,30 -18,45: exerciţii la sala de forţă, saună, recuperare după efort;
  • 19,00 - 20,30: masa de seară, şedinţă teoretică, studiu de caz fotbalistic;
  • 20,30: vizionare TV, timp liber;           
  • 22,30: stingerea.

După stingere, Marius Grad trecea prin fiecare cameră şi verifica jucătorii, uneori purta discuţii individuale cu ei, apoi, împreună cu ajutoarele sale Daci Suciu, Daci Schmidt sau cu Stamate, analizau modul de pregătire, plusurile şi minusurile şi pregăteau programul de a doua zi.

Din fericire, nu au fost probleme deosebite de sănătate în rândul jucătorilor, doar Roşca şi Hetco fiind incomodaţi temporar primul de o afecţiune dentară, celălalt de o durere la picior. Jucătorii mai bombăneau între ei de duritatea antrenamentelor, unii acuzau febră musculară sau dureri de glezne şi călcâi din cauza terenului tare, însă starea de spirit era bună, băieţii erau optimişti şi făceau mereu glume.

O rază de soare în iarna de la Moneasa era blonda Adelina, nora patronului, care servea la masă zâmbind mereu şi care asculta cu amabilitate şi deferenţă glumele tinerilor fotbalişti, care-i căutau de vorbă de fiecare dată când o întâlneau.

Pentru modul în care s-au implicat în organizarea şi desfăşurarea acestui cantonament, se cuvine a fi aduse mulţumiri Primăriei şi Consiliului Local Zăbrani, primarului Marian Toader  şi sponsorilor care au asigurat partea materială de care a fost nevoie. Tuturor, mulţumiri din partea jucătorilor, antrenorului şi a suporterilor echipei. Dumnezeu să vă întoarcă însutit ajutorul dat de voi echipei!

Cazarea echipei pe toată perioada centralizată se face la Hotel Panoramic din Moneasa, un complex dat în folosinţă de puţin timp. Aici condiţiile de cazare sunt deosebite, practic îndeplineşte toate condiţiile pentru găzduirea loturilor sportive, ne spune preşedintele clubului Nicula Tiberiu

Text şi foto Dorin Ocneriu

Puţină istorie...

Documentar realizat cu ajutorul domnului Mecheş Ionel

Colegul nostru Titi Graf, mi-a corectat afirmaţia mea în legătură cu singura rezervă pe care noi am avut-o la barajul de la Buziaş spunând:
"Totul are o simplă explicaţie. Până la campionatul mondial din anul 1966 şi in timpul acestuia a fost interzis schimbarea unui jucător. Dacă s-a accidentat cineva în timpul jocului s-a jucat mai departe in minoritate. Schimbarea jucătorilor s-a introdus în anul 1967 sau 1968 nu ştiu exact".
Dragă Titi nici eu nu am mai ştiut şi m-am documentat aşa cum mi-ai sugerat apelând la unul dintre cei mai cunoscuţi documentarişti ai domeniului Mecheş Ionel.
- La Campionatul Mondial din 1970 au fost permise primele înlocuiri de jucători;
Dar aceste înlocuiri au început mai repede şi vorbim de campionatele din ţara noastră:
- Din prima etapă a returului din Martie 1961 în timpul jocului se putea schimba doar portarul;
- Din prima etapă a returului din Martie 1962 în timpul jocului se putea schimba 2 jucători, un portar şi un jucător de câmp;
- Din etapa a II-a (25 August 1968) a ediţiei de campionat 68-69, în timpul celor 90 de minute se puteau înlocui 2 jucători şi pe banca de rezerve puteau să stea 15 jucători în loc de 14 cum era până în acel moment.
Deci în cazul nostru la Buziaş se putea schimba un portar şi un jucător de câmp. Problema însă erau antrenori din acele vremuri care greu făceau câte o schimbare fiind obişnuiţi cu vechiul regulament. Pe această temă o să mai avem ocazia să discutăm pentru că este foarte interesantă.
Echipa noastră a jucat 15 ediţii de campionat la nivelul" Ligii a IV-a" cum se numeşte azi având un palmares de 469 de jocuri, din care 156 de victorii, 70 de egal-uri şi 243 de înfrângeri cu un golaveraj de 634-911 şi 382 de puncte (s-a folosit vechiul sistem de punctaj 2pc. la victorie şi 1 pc. Pentru egal.) (Datele exceptă actuala ediţie.) Documentarul şi palmaresul echipei noastre realizat de
Mecheş Ionel.

Imediat după meci echipa noastră s-a urcat în microbuze şi au plecat spre Staţiunea Moneasa unde vor face un stagiu de pregătire centralizat de şapte zile urmând ca încheierea să fie Sâmbătă 12.02. 2011 la Vladimirescu în compania echipei locale campioana de toamnă a judeţului.

''A fost un test util după doua săptămâni de pregătire si sunt bucuros ca băieţi l-au trecut cu bine. Urmează o săptămâna de foc cu doua antrenamente pe zi după care, sâmbăta ce vine vom juca cu Vladimirescu'', a declarat antrenorul echipei Marius Grad.

Miercuri 09. 02. 2011 ora 14:00 - Stadion Național

După trei zile de pregătire în Staţiunea Moneasa, băieţi au coborât în Sebiş pentru un meci test cu divizionara C din oraş. A fost primul test al echipei după zilele încărcate cu alergări, pante şi forţă Marius s-a decis să scoată băieţi la minge ca să poată vedea randamentul după efortul depus. Echipa nu a jucat rău înfruntând terenul greu, diferenţa de eşalon pe ansamblu sun mulţumit de comportamentul băieţilor şi de acum încolo o să începem să "punem" sunt convins că după ce terminăm acest stadiu de pregătire echipa va confirma, a spus Mrius Grad la finalul întâlniri. De remarcat că la acest joc a ţinut să fie prezent şi primarul comunei domnul Toader Marian care a venit însoţit de preşedintele clubului Nicula Tiberiu. După meci i-am găsit în rândurile sportivilor

întreţinându-se cu aceşti şi încurajându-i spunându-le că aşteaptă foarte mult de la ei în acest retur de campionat. Apoi primarul a urcat sus în staţiune dorind să vadă personal locul de cazare a delegaţiei noastre, fiind mulţumit de ce a văzut. După o oră de discuţi cu membrii delegaţiei, cei doi s-au retras promiţând că sâmbătă la întoarcerea din cantonament vor fi prezenţi la meciul de la Vladimirescu cu echipa locală.

Echipa de start:
Crişan Andrei; Roşca Radu, Lionti Ioan, Mîţ Florin, Iancu Ciprian, Dragoş Bogdan, Popa Sergiu, Hetco Bogdan, Edu Ovidiu, Talpaş Cosmin, Ungur Marius.
Au mai jucat: Deffert Dan, Moţ Adrian, Muntean Adrian, Grigorescu Daniel, Bolohan Alex, Hurban Daniel, Curta Cristian.

Vladimirescu 2003 - Victoria Zăbrani 8 - 1 ( 2-1) !!!

Una peste alta, a fost un cantonament reuşit, ale cărui acumulări se vor simţi cu siguranţă în meciurile din retur. A fost consolidată pregătirea fizică, baza oricăror rezultate sportive. Mai trebuie lucrat acum la relaţiile de joc. Meciurile amicale jucate până acum, unul la plecarea spre Moneasa, la Arad cu Voinţa Mailat şi terminat la egalitate, 2-2, altul cu Naţional Sebiş, pierdut cu 0-2, şi în special cel de la revenirea din cantonament de sâmbătă, pe terenul din Horia, pe care jucătorii noştri l-au cedat cu 1-8 în faţa liderului CS Vladimirescu, golul nostru fiind marcat de Adi Moţ, avertizează că mai este mult de lucru. "Nu vreau să fac un capăt de ţară din acest rezultat, echipa vine după o perioadă lungă de efort maxim, dar în acest meci am putut vedea aspecte pe care nu le-am putut aborda la Moneasa, şi anume: pregătirea tehnico-tactică, lipsa unui teren pentru scheme de joc, relaţiile de joc între coechipieri, lucrul individualizat cu mingea, ş.a. Toate acestea vom încerca să le remediem la Zăbrani prin antrenamente şi jocuri-şcoală cu accent pe latura tehnico-tactică" ne spune îngândurat, dar şi optimist, antrenorul Marius Grad.
Succes, băieţi, avem încredere în voi!

Text şi foto Dorin Ocneriu

Sîmbătă 19. 02. 2011 ora 16,00 - stadionul din Sântana

Unirea Sîntana - Victoria Zăbrani 3-1( 1-1)

Şi în meciul de Sâmbătă de la Sîntana cu echipa locală, am putut constata oboseala care încă persistă în rândurile jucătorilor noştri. Pe tot parcursul jocului am avut doar câteva faze care nea amintit de echipa din toamnă, degeaba a încercat Marius să îi strunească şi să îi încurajeze după margine pentru că ne putinţa era evidentă.
Am avut însă o primă repriză cu câteva ratări create din faze de joc cursive în urma unor combinaţi reuşite. După ce în min. 5 am încasat primul gol în urma unei nesincronizări a apărări noastre, băieţii şi-au revenit şi la o pătrundere în forţă a lui Talpaş, acesta este oprit neregulamentar în suprafaţa de pedeapsă a gazdelor, penalty-ul transformat de acelaşi jucător aduce egalarea. Mai putem să consemnăm un şut în bară a lui Dragoş nişte bâlbâieli în atac şi cam atât. Mijlocul cu Curta, Edu, Sergiu şi Hetco a fost complet neinspirat, cu o apărarea obosită şi un atac care nu a reuşit să pună presiune pe apărarea adversă rezultatul este firesc. Aşteptăm revenirea, vorbeau conducători clubului la finalul jocului, când vom juca pe puncte să îşi revină... N.T.



PRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA