Club fondat în anul 1932
Prima denumire:
"Guttenbrunner  Sportverein"
Tradiția continuă.
  004 (0)731. 041. 997

1966

1982

2018

2020

SEZON 2022-2023
   
ajf Placeholder image SântanaCurtici Zabrani Felnac Glogovaţ Păuliş Simand UTA II
Aniversare:

90 de ani de fotbal în Zăbrani: Bucuria Revederii

Paul Altman 10.06.2022 10:03 | Eveniment
© Fotografie: Paul Altman / CSVZ / Imagini Nicula Tiberiu (stânga), Knapp Erhard-Tauri (dreapta).Cuplul de fundași centrali ai anilor 75-76, flancați la mijloc de Gelz Gerhard, mijlocașul 'fără splină' de la mijlocul terenului depănându-si amintirile acelor vremuri.

Fondat în 1932, sub numele de Guttenbrunner Sportverein, clubul de fotbal Victoria Zăbrani a ajuns la venerabila vârstă de 90 de ani de activitate. Pentru a celebra acest eveniment, conducerea clubului, alături de Primărie, i-au invitat pe cei care o bună perioadă de timp au îmbrăcat tricoul echipei locale. Oaspeții au fost întâmpinați la baza sportivă de către președintele clubului, Adrian Bădău, alături de primarul Dănuț Codrean, viceprimarul Petrescu Daniel și consilierul local, dar și – poate – cel mai dedicat fotbalist, antrenor și conducător din istoria clubului, Tibi Nicula.
”sportarad.ro”

© Fotografie: Paul Altman / CSVZ / Imagini Aurel Dehelean (Dehe), un veteran al fotbalului din Zăbrani care ani de-a rândul a avut grijă de baza sportivă încurajat de edilul comunei, primarul Codrean Dănuț.

Atmosfera este una de sărbătoare colegi de generație ai anilor 74-76 trăiesc bucuria revederii cu prieteni din Germania pe care unitatea familiei sportive zăbrănene iau apropiat atât de mult reușind să treacă peste obstacolele vremi:"Fotbalul a fost sportul care ne-a unit indiferent de etnie, români-germani eram o familie și toți luptam sub culorile acestui club. Ne bucuram la victorii și eram supărați la înfrângeri însă acea unitate puternică a grupului ne-a ajutat să mergem mai departe. Și de ce să nu o spunem ,  cei mai frumoși ani au fost aici în România unde ne-am născut și am crescut.  De  aceia de fiecare dată revenim cu drag să ne revedem foștii colegi de echipă și prieteni", a fost concluzia oaspeților germani.

Knapp Erhardt

“ Doresc celor care acum calcă pe acest gazon să aibă multă sănătate și să câștige meciurile din campionat”

Egon Quast

“ Eu am evoluat o periodă bună în această echipă. Eram responsabil cu buna dispoziție. Le doresc celor tineri să se bucure de joc mai ales că acum au condiții mult mai bune decât am avut noi”

Gelz Gerhardt

Am evoluat la această echipă până în 1976. Am fost o echipă unită indiferent de rezultat. Acum la ceas aniversar le urez celor tineri numai bine și să facă din tineretul din Zăbrani o bază a echipei. Să se axeze pe creșterea și promovarea tinerilor din comună

Ernst Bormuth

La acestă frumoasă vîrstă de 90 de ani,  le doresc în continuare multă sănătate tuturor celor care se ocupă de activitate la acest club și succes în viitor. Am venit să mă întâlnesc cu foștii mei colegi, să mai schimbăm o vorbă și să profităm de aceste zile frumoase”

Bejinaru Dumitru

“ Am evoluat la această echipă ca jucător și antrenor  20 de ani . Activitatea sportivă a avut continuitate, baza sportive a fost modernizată și cred că cu puțină muncă vom avea și rezultatele scontate. La mulți ani  tuturor și multă putere de muncă”

Ianoș Ion

“ Am venit la această echipă undeva prin 1978. Atunci parcă era mult mai bine , acum toată lumea e după bani și parcă fotbalul nu mai are acel farmec. Vă doresc multă sănătate și veniți la sport pentru că e bine. Avem un teren frumos și o bază sportivă modernă”

Evenimentele continuă astăzi cu vizite prin comună și se vor încheia sâmbătă cu un meci de fotbal old-boys.


PRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA