Club fondat în anul 1932
Prima denumire:
"Guttenbrunner  Sportverein"
Tradiția continuă.
  004 (0)731. 041. 997

1966

1982

2018

2020

SEZON 2022-2023
   
ajf Placeholder image SântanaCurtici Zabrani Felnac Glogovaţ Păuliş Simand UTA II
90 de ani de fotbal: Jubileul Clubului din Zăbrani

90 de ani de fotbal în Zăbrani

CSVZ 03.06.2022 13:19 | Jubileu 90
Sub denumirea de Viforul Zăbrani a fost prima participare într-un campionat organizat - 1948.
© Fotografie: NTM / CSVZ / ImaginiViforul Zăbrani 1948-A fost prima echipă găsită în arhivele vremii care a participat într-un campionat organizat: Sus de la stânga la dreapta: Învăţătorul Cuculescu (de la scoala din pîrneava) ,Sari ,N.Backin ,Geis ,Buteanu ,Suciu ,J.Backin ,o persoana din conducere, arbitru Miatovici. la mijloc: Gligor ,Jurjescu , Hammes jos: Sehl ,F.Graf ,T.Graf.

În anul 1932 un grup de oameni din cadrul breslei meseriașilor din Zăbrani au hotărât să înființeze o echipă de fotbal care să participe la întrecerile sportive ale vremi, sub conducerea medicului veterinar Mussar Adam va purta denumirea de "Guttenbrunner Sportverein".

De-a lungul timpului echipa a purtat mai multe denumiri: În anul 1948 echipa din Zăbrani a participat în campionat sub numele de "Viforul".  Mai târziu prin anii 1949 - 1950 echipa a fost preluată de către "Gostatul" din Zăbrani şi va juca sub denumirea de "Recolta"“G.A.S.”sub tutela acestei Gospodări Agricole de Stat (denumirea întreagă) echipa va juca în campionatul Regiuni Banat, până prin anii 1960 când se face reorganizarea Gostatului şi centrul se va muta la Fântânele.

Din acel moment echipa va purta denumirea pe care o are şi în prezent de Victoria Zăbrani. Culorile clubului sunt Alb – roșu.

Cu o istorie și un palmares demne de reținut, echipa, formată pe timpuri de locuitori ai comunei, a reprezentat mereu cu cinste Zăbrani-ul și culorile clubului în competițiile la care a participat de-a lungul vremi.

La împlinirea a 90 de ani de la înființare, îi onorăm pe cei care au scris istoria, iar cei care mai sunt printre noi sunt așezați la loc de cinste pentru a-i inspira pe cei mai tineri cu ambiția și dăruirea dovedite în anii dedicați din suflet Clubului  Sportiv Victoria Zăbrani.

”Reamintim că manifestarea se va desfășura pe parcursul a trei zile începând cu Joi 9 iunie, când la baza sportivă din Zăbrani se așteaptă primi musafiri. Va  continua pe parcursul zilelor de Vineri și Sâmbătă urmând a se încheia cu festivitatea jubiliară la Căminul din Zăbrani ”, a spus președintele clubului din Zăbrani, Adi Bădău.


PRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA