Club fondat în anul 1932
Prima denumire:
"Guttenbrunner  Sportverein"
Tradiția continuă.
  004 (0)731. 041. 997

1966

1982

2018

2020

SEZON 2023-2024
   

85 de ani de Fotbal la Zăbrani

ajf SântanaCurtici Felnac Glogovaţ Păuliş Simand UTA II
liga IV - Sezon 2016-2017
85 de ani

Meciul Generațiilor


19.06.2017 • 21:24 | CSVZ

Bucurie mare la revederea colegilor de generație

După ce vineri delegația germană a fost primită oficial de către primarul comunei dl. Toader Marian urmând un program de vizite și vizionarea unui meci de fotbal la Neudorf a venit și ziua de Sâmbătă când familia sportivilor generației 72- 85 aveau să se întâlnească cu foști colegi într-un meci al Generațiilor.

Încă de la ora 17:00 pe stadionul din Zăbrani au început să apară foști sportivi însoțiți de cunoscuți bucuria citindu-se pe chipurile lor la revederea colegilor de generație. Întrevederile hazlii conțineau subiecte din jocurile din acele timpuri povestite cu multă nostalgie.

Cu greu centralul întâlniri ( Olariu Laurențiu ) i-a putut aduna pentru a da start partidei dintre cele două echipe, partea germană invocând "trecerea timpului" iar ce-a română "căldura" cu toate că afară nori grei amenințau desfășurarea acestei partide,  în sfârșit până la urmă ambele tabere și-au trimis înlocuitori înnebunindu-l pe central cu număratul... Greii  au stat pe margine  de unde au transmis sarcini precise de joc înlocuitorilor de pe teren.

Meciul a fost unul frumos cu faze de la o poartă la alta, arbitrul a participat și el la joc oprindu-l de câteva ori pe Bebe Mitu cu două intrări la propriu destul de grosolane însă ne validate cu toate protestele jucătorului amintit...de arbitru deține fluierul.

În final, de fapt nici nu mai are importanță scorul  pentru că din cauza norilor amenințători toată lumea s-a grăbit spre sala festivă a căminului cultural unde îi aștepta o ambianță mult mai primitoare decât nori negri amenințători de afară.

Festivitatea este deschisă de Nicula Tiberiu care mulțumește tuturor participanților la evenimentul jubiliar după care dă cuvântul  primarului comunei, dl. Toader Marian care în alocuțiunea s-a arată însemnătatea acestui club pentru locuitori acestei așezări cât și în fotbalul județean. Mulțumește delegației germane, mulțumește tuturor generațiilor de sportivi care au activat sub culorile acestui club de-a lungul anilor și nu în ultimul rând: "către o persoană dragă mie cu care am crescut și care se confundă cu acest club, Dehelean Aurel care în momentul de față trece prin clipe mai delicate. Să-i de-a Dumnezeu multă sănătate și putere pentru a depăși aceste momente" aplauzele săli îndreptându-se spere personajul invocat care din priviri mulțumește asistenței din sală.

În continuare Nicula Tiberiu citește mesajul  domnului Josef  Scheirich cu ocazia acestui jubileu : "sunt mândru de dumneavoastră pentru tot ce aţi făcut si faceţi pentru prosperitatea si dezvoltarea sportului, în special a fotbalului, și ducerea mai departe a tradiţiei sportive în Zăbrani."

Apoi la microfon se perindă pe rând Bejinaru Dumitru din generația anilor 78-85 care trece în revistă succint momentele trăite alături de colegi sub culorile acestui club.

Apariția dl. Werner Schön, conducătorul centrului de tineret a binecunoscutei grupări  germane Karlsruher SC și a lui Titi Graf este întâmpinată cu ropote de aplauze din partea asistenței. " eu fiind importat  în Zăbrani de către soția mea  ( ropote de aplauze și râs general ) ... am lucrat cu tineretul victoriei și de aceia îndrăgesc foarte mult acest club, mai târziu când am plecat în Germania am ajuns să conduc tineretul clubului din Karlsruher de care mă ocup și  în prezent. De aceia mă adresez tineretului din Zăbrani să vină la acest club pentru că numai așa longevitatea lui în timp va dăinui " a spus în încheierea alocuțiuni dl. Schön.

Titi Graf a fost mai scurt spunând: " eu de fiecare dată când mi se oferă ocazia vin cu cea mai mare plăcere în Zăbrani  pentru că aici am petrecut partea ce-a mai frumoasă din tinerețea mea. Și fiind moment aniversar eu și toți colegi mei împreună cu însoțitori noștri  am făcut o mică donație în acest plic pe care îl transmit lui Tibi" din nou aplauze,  iar când acesta din urmă  dezvăluie valoare care se află în plic: " suma donată de colegi noștri din Germania este de 2000 euro!!!  Mulțumesc din partea clubului  pentru această sumă donată, invit lângă mine pe posibilul viitor președinte al clubului, Stamate Virgilius cât și pe Miculiț Eugen pentru a le transmite acest plic urându-le să-l folosească cât mai chibzuit în folosul clubului" apluzele continuă iar celor doi invitați li se înmânează plicul cu suma menționată de către Nicula.

După o scurtă cuvântare hazlie marca Stamate se prezintă asistenței actuala generație de fotbaliști care au reușit să termine acest campionat pe locul 7. Apoi Nicula a ținut să mulțumească tehnicienilor cu care de-a lungul anilor au activat la Zăbrani ducându-și aportul la continuitatea acestui club: Claudiu Riviș, Stoinescu Dorel, Marius Grad ( prezent în sală ), Leontin Pința și actualul antrenor Adrian Abrudean " cu toțI aceștia am avut onoarea de a lucra iar pe această cale țin să le mulțumesc tuturor" a spus fostul președinte al grupări Zăbrănene.

Iar în final actualul tehnician al grupări, Adrian  Abrudean a scos în evidență condițiile de lucru care i s-au oferit la acest club și preocuparea comunități în ridicarea ștachetei valorice și a performanței,  lucru care la determinat de a accepta provocarea lansată de președintele grupări Nicula Tiberiu în urmă cu aproape un an.

Din partea clubului i s-au transmis mesaje de sănătate și viață lungă mentorului generaților întregi de sportivi, dl. Graf Franz omul care aproape 36 de ani ca jucător și apoi antrenor a slujit acest club.

În încheierea alocuțiunilor a vorbit Sorin Curilă, Președintele Senatului  Universității din Oradea care cu fratele geamăn au activat și ei pe perioada armatei ( 1986 ) la Victoria Zăbrani. Acesta a evocat momentele frumoase pe care lea trăit la această echipă amintindu-și cu mult drag de Rudi Dărăban, Bejinaru Dumitru, Cantoru și nu în ultimul rând de Dehelean Aurel. "Mă bucură mult să văd această continuitate a clubului peste ani și aspectul minunat în care se află această bază sportivă."

 

Finalul a aparținut distracției unde Formația Sidor din Nădlac a fost la înălțime întreținând atmosfera până în  dimineața...PRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA