Club fondat în anul 1932
Prima denumire:
"Guttenbrunner  Sportverein"
Tradiția continuă.
  004 (0)731. 041. 997

1966

1982

2018

2020

SEZON 2023-2024
   
ajf Placeholder image SântanaCurtici Zabrani Felnac Glogovaţ Păuliş Simand UTA II

Nostalgie sportivă...

Mingea… obiectul necunoscut

Dietmar Graf (Heidelberg-Germenia) Octombrie 06. 2011 17:52


La începutul anilor '70 mingile erau din piele și calitatea lor nu se poate compara cu calitatea mingilor de acum. Pe timp favorabil totul era bine dar pe ploaie mingile se îngreunau transformându-se în adevărate greutăţi.

 

Loveai mingea cu putere maximă și ea zbura la 10-15 metri iar pământul greu de pe terenul de lângă gară care se lipise de crampoane zbura la 20-25 metri producând adevărate momente comice asta pentru spectatori,  pentru sportiv însă nu era tocmai de râs mai ales când trebuia să loveşti mingea cu capul…

Acestea fiind spuse fetă Franz s-a apucat să facă și pentru noi o minge adidas pe care o cunoșteam numai de la televizor. A luat o minge și a vopsit-o în alb după care s-a apucat să deseneze pentagoanele cu vopseaua neagră. Așa am avut și noi prima minge adidas.

 

Prin ani 1972 s-au reîntors primi consăteni în vizită din Germania aducând cu ei câte o minge " adevărată" fiind printre primele echipe din judeţ care jucam cu mingi de marcă germană.

 

Îmi aduc aminte că la un meci cu Tisa-Nouă noi am jucat cu o minge primită din Germania și am câştigat acel joc cu un scor mare ( 5 – 1 !!!). Și în ziua de azi, după aproape 40 ani, doi jucători de la Tisa care locuiesc acum în Germania susţin că au pierdut acel meci numai din cauza că nu au fost obişnuiţi cu asemenea  minge.

 

Fetă Franz era recunoscut şi pentru măiestria cu care repara toate mingile care se spărgeau astfel ne pomeneam la câte un antrenament cu 2-3 mingi noi ele fiind cusute şi vopsite dându-ţi impresia unor mingi noi cum se vede şi în poza de mai sus aici având şi un ajutor de nădejde… PRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA