Club fondat în anul 1932
Prima denumire:
"Guttenbrunner  Sportverein"
Tradiția continuă.
  004 (0)731. 041. 997

1966

1982

2018

2020

SEZON 2023-2024
   
ajf SântanaCurtici Felnac Glogovaţ Păuliş Simand UTA II

Momentul în care jucătorii au ieşit de la vestiare a fost acompaniat de imnul Victoriei Zăbrani

Meciul generaţiilor

Patricia Paşca Mai 19. 2012 02:30


Zăbrani - 18. 05. 2012 - Stadionul 'Josef Scheirich'

Meciul mult aşteptat, meciul generaţiilor, a avut loc astăzi 18 mai, pe stadionul Josef Scherich.

Momentul în care jucătorii au ieşit de la vestiare a fost acompaniat de imnul Victoriei Zăbrani, imn care a smuls ropote de aplauze atât din partea jucătorilor ambelor echipe cât şi din partea numerosului public. Din echipa Zăbraniului au făcut parte vicepreşedintele clubului Virgilius Stamate dar şi domnul primar Marian Toader.

Încă din primele minute ale jocului numărul 6 (nemţi) deschide scorul dar la scurt timp Suciu egalează. Acelaşi Suciu îi pasează lui Trif care aduce echipa din Zăbrani în avantaj.

S-a marcat rând pe rând, echipa germană fiind mai mereu în avantaj. După fiecare gol, jocul se muta de la o poartă la alta până când una din echipe reuşea să marcheze. Chiar daca echipa din Germania era mai mult în avantaj, zăbrănenii au reuşit să egaleze în ultimul moment.

Marcatorii au fost: Suciu de trei ori, Trif de două ori şi Bengu de la zăbrăneni iar de la "nemţi", numărul 6 de şapte ori. Meciul s-a terminat la egalitate, 7-7.

Poate nu a fost un meci obişnuit, cu mult efort fizic, cu intrări mai dure sau cu intervenţii sigure. A fost un meci în care dăruirea, pasiunea şi plăcerea s-au evidenţiat în ciuda vârstei, a pregătirii fizice sau a lipsei de indicaţii a antrenorului înainte de meci. În ciuda acestor lucruri, chiar s-a jucat fotbal! Nici unul nu şi-a pierdut îndemânarea, poate doar viteza. Deseori mai apăreau nişte călcâie sau driblinguri pe care cu mulţi ani în urmă le făceau cu uşurinţă. Fiecare gol sau ratare le amintea inevitabil jucătorilor de vremea în care jucau fotbal pe bune, de vremea în care un simplu gol aducea victoria şi ei erau eroii tribunelor.

La finalul partidei, tot pe acordurile imnului Victoriei Zăbrani, atât zăbrănenii cât şi foştii jucători de bază ai Victoriei Zăbrani din Germania, au mers în faţa tribunei pentru a saluta spectatorii. Totul s-a desfăşurat într-o atmosferă foarte plăcută în care jucătorii pur şi simplu emanau fericire! Atmosfera de sărbătoare, vuvuzelele şi urletele spectatorilor, felul de a saluta tribuna şi gesturile jucătorilor păreau să ne ducă pe un mare stadion în care cele două formaţii formau o singură echipă, câştigătoare a unui trofeu. Cu siguranţă că nici o echipă nu a câştigat vreun trofeu, ci au câştigat ceva mult mai preţios. Au câştigat o frumoasă amintire pe care o vor purta mereu în suflet, un moment care mereu le va aminti de vremea în care formau cu toţii o echipă, de vremea în care prietenia care îi lega depăşea cu uşurinţă dreptunghiul verde.

"Sunt convins că vom rămâne cu o amintire frumoasă după ce s-a întâmplat aici! Au reuşit să vină foarte mulţi foşti locuitori ai comunei noastre. Unii chiar şi-au sacrificat concediile pentru acest eveniment!", a spus primarul comunei Zăbrani, Marian Toader.

"Vin anual aici. Pentru mine surpriza nu a fost atât de mare pe cât a fost pentru cei pe care i-am adus aici. Sunt persoane care nu au mai fost în Zăbrani de peste 30 de ani! Chiar când am ieşit la încălzire, cum terenul era mai moale din cauza vremii din ultimele zile, mi-am adus aminte de un meci cu Nădlac în care le fel, terenul era foarte moale. Ţin minte că am făcut o înţelegere cu ei, mai în glumă mai în serios. La Nădlac ne bătea Roşca şi aici îi băteam eu! Ţin minte că arbitrul a dat o lovitură liberă de la 40 de metri şi când am executat-o, s-a desprins o parte din gazon, zbura şi ea în urma mingii! Asta mi-am amintit când am păşit iar pe acest teren! " , a declarat Rudi Dărăban.

"Tibi m-a sunat să mă ocup de foştii jucători, să iau legătura cu ei. Când i-am sunat şi le-am spus despre ce e vorba, nici măcar unul nu a spus nu! M-au întrebat doar cum ne vom deplasa aici. Toţi care au jucat la această echipă sunt legaţi de locul ăsta. Aici au fost prietenii care au trecut dincolo de gazon. Ţin minte că noi tot timpul cântam. Ori cântam de bucurie că am câştigat, ori cântam de necaz că am pierdut!", şi-a amintit Dietmar Graf.

FotoPRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA