Club fondat în anul 1932
Prima denumire:
"Guttenbrunner  Sportverein"
Tradiția continuă.
  004 (0)731. 041. 997

1966

1982

2018

2020

SEZON 2023-2024
   
ajf Placeholder image SântanaCurtici Zabrani Felnac Glogovaţ Păuliş Simand UTA II

Peter Michelbach (Feta Suster)

( 1917 - 1993 )

CSVZ Septembrie 27. 2012 13:34


S-a născut în 12 ianuarie 1917, în Zăbrani.

De meserie pantofar "Fetă Suter" cum îi spuneam noi sau tradus în limba română "baci pantofar"

A fost un sportiv din prima gardă a clubului din Zăbrani şi a jucat extremă stânga din anul 1934  până în 1954 când îşi încheie cariera fotbalistică şi va activa în continuare ca magazioner şi casier la clubul sportiv.

Între ani 1957 - 1971 a fost arbitru şi a condus multe meciuri la centru în campionatul regional şi mai apoi în cel raional.

Din anul 1971 a fost organizatorul pentru meciurile din campionat al clubului nostru şi a participat la toate şedinţele Asociaţiei Judeţene de Fotbal din Arad fiind foarte cunoscut şi apreciat la nivel judeţean.

În anul 1991 se retrage din toate funcţiile deţinute la club permiţând noi generaţi mai tinere să le ocupe pentru a duce tradiţia clubului mai departe.

A fost un om devotat al acestui sport, un om care şi-a dedicat aproape toată viaţa clubului sportiv din Zăbrani. Un om la care ţinuta şi valoarea individuală a sportivului trebuia exprimată pe teren prin jocul pe care îl etala şi când constata acest lucru radia de fericire. Legat de acest pasaj rămâne mărturisirea spusă de Tiberiu Nicula:

Era prin vara lui '74 la un meci jucat pe terenul din Zăbrani cu echipa din Cruceni încheiat cu o victorie zdrobitoare de 11-0!!! Pentru noi, eveniment care a prilejuit şi debutul tânărului jucător, pe atunci, Tiberiu Nicula. La finalul jocului toată lumea eram bucuroşi şi radiam de fericire după un asemenea scor, felicitările publicului nu mai conteneau şi la un moment dat se apropie de mine fetă Suster bucuros, mă prinde în braţe şi îmi spune:

- Bravo Tibi, ai jucat bine, bravo... dar să şti un lucru de la mine să nu mai "scuipi pe adversar" pentru că un sportiv adevărat îşi respectă adversarul ca la "rindul său să fie respectat" asta să ţi minte de la fetă Suster!

 (într-adevăr la o fază extrema mea dreaptă ma împins şi a tras de mine iar eu copil fiind am reacţionat asemănător celor spuse...) Am povestit acest lucru ca să vedeţi cât de atent era la conduita sportivă, însăşi bucuria fiind îmbinată de Fair-play-ul sportiv.

  • În anul 1991 se va stabili în Hirschhorn, Germania unde va şi înceta din viaţă în data de 30 Iulie 1993.

Peter Michelbach face şi el parte din galeria figurilor emblematice şi istoria ţesută în şirul anilor de existenţă al acestui club.

 

                                                                                                                          Dietmar Graf şi Nicula TiberiuPRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA