Club fondat în anul 1932
Prima denumire:
"Guttenbrunner  Sportverein"
Tradiția continuă.
  004 (0)731. 041. 997

1966

1982

2018

2020

SEZON 2023-2024
   
ajf SântanaCurtici Felnac Glogovaţ Păuliş Simand UTA II

Conferința de presă

Simbolul fotbalului din comună a împlinit 80 de ani!

Patricia Paşca Mai 15. 2012 10:30


Săptămâna în care se aniversează 80 de ani de la înfiinţarea clubului Victoria Zăbrani a început cu o conferinţă de presă susţinută la Hotel Parc Arad. Conducerea clubului din Zăbrani, preşedintele Tibi Nicula, vicepreşedintele Virgiliu Stamate şi secretarul Eugen Miculiţ l-au avut alături pe edilul comunei, domnul Marian Toader dar şi pe foştii fotbalişti emblematici ai clubului precum Dietmar Graf, Werner Schon (director la centrul de copii şi juniori la Karlsruhe) sau Rudolf Dărăban pentru a omagia această cifră importantă pentru fotbalul zăbrănean şi acest eveniment aşa cum se cuvine.

Datorită faptului că echipa din Zăbrani este în faza semifinală a Cupei României, faza pe judeţ, preşedintele Tibi Nicula a ţinut să rememoreze câştigarea Cupei României, faza judeţeană, din anul 1982. "Ar fi frumos să avem puţin noroc şi să aducem trofeul în vitrină!", a spus preşedintele.

Omul care a ajutat fotbalul zăbrănean să renască şi copil de mingi în trecut, Marian Toader se laudă azi cu trei baze sportive, Chesinţ, Neudorf şi Zăbrani, numind-o pe cea din Zăbrani vârful bazelor. "Vârful îl reprezintă, sigur, arena din Zăbrani care poartă numele lui Josef Scheirich. Sunt mândru de ce am reuşit în comună, cred că baza sportivă Zăbrani reprezintă etalonul bazelor din Arad, avem nocturnă, vestiare moderne, tribune, încălzire centrală, cam tot ceea ce trebuie să conţină o bază sportivă." , ne-a spus Marian Toader.

Reprezentanţii din Germania care au venit special pentru aniversarea celor opt decenii de fotbal, au declarat:

 "Eu sunt din Teremia Mare, am antrenat  pentru Victoria doar cinci ani, dar activitatea a fost intensivă şi puternică. Am văzut şi atunci sprijinul pe care toată comuna îl acorda echipei, asta m-a impresionat mult. Am dus şi acolo ideile de aici, am căutat să implic părinţii şi am reuşit să avem succes", a povestit Schön.

"Prin 1969, sportul din Zăbrani era la pământ. Ne-am dus la unchiul meu (n.r. legendarul Franz Graf, sărbătorit în februarie de foştii săi elevi), care avea să ne fie mentor peste 30 de ani, iar în 1970 am refăcut echipa", şi-a amintit Dieter Graf, nepotul lui "fetă Franz".

 "Ne-a fost şi părinte. Eu eram cel mai tânăr din a doua generaţie bună a Zăbraniului, eram un grup de copii din comună şi s-a născut ceva datorită lui fetă Franz, care a fost şi părinte. Eu am ajuns şi la UTA, Şoimii Lipova, dar am revenit, am şi preluat echipa, una am promovat-o şi am scăpat-o de la retrogradare", a completat Rudolf Dărăban.

Vineri, oaspeţii din Germania vor forma din nou o echipă cu cei din Zăbrani şi la ora 15:00 va avea loc meciul generaţiilor, pe stadionul Josef Scheirich. Festivităţile se vor încheia prin acordarea titlurilor de Cetăţeni de Onoare ai comunei lui Adam Lulay şi Eugen Scherer, precum şi lui Ioan Gherman (post-mortem).PRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA